Kiemelt partnereink

Tartalomjegyzék

Untitled Document

Start - Roosevelt tri Halszcsrda Szeged

Az oldalon elfordul, a tmhoz ktd fontosabb fogalmak, kulcsszavak:
START - Roosevelt tri Halszcsrda Szeged. Csongrd megye, Dl-Alfld. Frank Sndor venesz djas mesterszakcs, Tiszai Halfesztivl Szeged, tterem, ebd, vacsora, rendezvny szervezs, lebonyolts, party szervz, hagyomnyos tiszai haltelek, filzett vegyes, ponty s batyus halszl, rntott hal, slthal, halpapriks, haltel, ponty, harcsa, kecsege, sll, krsz.

Start - Roosevelt tri Halszcsrda Szeged Start - Roosevelt tri Halszcsrda Szeged

Magunkrl

A szgedi halszl, mint fogalom, szinte egybeforrt a Roosevelt tri Halszcsrdval, npszerbb s kzismertebb nevn a Startval. Az tterem neve fogalomm vlt az elmlt nhny vtized alatt nemcsak a vrosban, de orszgszerte, st az sem tlzs, ha azt lltjuk, hogy vilgszerte. Ha tvoli vendg rkezik Szegedre, akkor vagy korbbi hallomsai alapjn, vagy az itt l ismersk, rokonok invitlsra biztos, hogy felkeresi a vros egyik legismertebb s legpszerbb ttermt, a Roosevelt tri halszcsrdt.
Az tterem igazn frekventlt helyen, a belvrosban, a Belvrosi hd (rgi hd) s a Tisza ltal hatrolt tr, a Roosevelt tr sarkn tallhat. Nyron, a csrda teraszn, lombos fk rnykban, cignyzene mellett a Tisza tszomszdsgban fogyaszthatjk el vendgeink a messze fldn ismert eredeti szgedi halteleket, mindenek eltt a filzett ponty- s vegyes halszlevet, a batyus hallt s a klnfle slt halakat.
Szintn a csrda zemelteti a tr msik oldaln, a hd alatt a nyri idszakban mkd Belvrosi Halszkertet, ahol lzene mellett egy kicsit ktetlenebbl s olcsbban kstolhatjk meg a csrda legfontosabb s legjellemzbb teleit. A csrda hangulatos s stlusosan berendezett pincje alkalmas zrtkr rendezvnyek lebonyoltsra is.
A csrda tulajdonosa Frank Sndor Venesz-djas mesterszakcs, aki alapt tagja az Els Magyar Fehrasztal Lovagrendnek, melynek szellemi atyja Benke Lszl vilghr mesterszakcs. zletvezetje Ferenczi Dezs ttermi mester, aki tbb vet dolgozott neves s elkel nmet s osztrk ttermekben s nem utols sorban gazdja haznk egyik legnagyobb s legrtkesebb szakcsknyv gyjtemnynek.
A tulajdonos, Frank Sndor nevhez fzdik haznk egyik legnagyobb, legrangosabb, legismertebb s legrgibb gasztronmiai fesztivlja, a Nemzetkzi Tiszai Halfesztivl, melyet 2007-ben immron 11. alkalommal rendeznek meg szeptember els htvgjn. A Tisza mindkt partja megtelik ilyenkor, hisz az orszg minden rszrl tbb tzezer ltogat rkezik, akik jelents rsze az esemny fnypontjn elkszti sajt halszlevt, hogy sszemrje a tbbi sok szz versenyz telvel.

 

Szolglatsok

ROOSEVELT TRI HALSZCSRDA TLAPJA

 

ROOSEVELT TRI HALSZCSRDA ITALLAP

 

Szeged s krnyknek idegenforgalmi nevezetessgei,
ltnivali, rdekessgei, turisztikai clpontjai.

 

Receptek

Videk a receptelksztshez

 

Fotgalria

 

Szllsfoglals

 

XI. NEMZETKZI TISZAI HALFESZTIVL 2007 Szeged

"A SZEGEDI HD ALATT..."

2007. augusztus 30 - szeptember 2.

 

Elrhetsgeink:

Roosevelt tri Halszcsrda

Szeged, Roosevelt tr 14

Tel.: +36-62/555-980

www.sotarto-halaszcsarda.hu

sotarto@t-email.hu