Kiemelt partnereink

Tartalomjegyzék

Untitled Document

Törzsasztal Borászati Gasztronómiai és Idegenforgalmi portál

Cimkék: bor, borász, borászok, borászat, borászatok, borkóstoló, borvidék, borvidékek, vörös bor, fehérbor, pince, pincék, pince, pincészetek, pincelátogatás, Villány, Siklós, Eger, Tokaj, Tokajhegyalja, Tolcsva, Balaton, Bock József, Bock Pince, Gróf Degenfeld, Szőlőbirtok és Pincészet, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok és Pincészet, Kál-vin Pince - Mákvirág Borház Révfülöp, Varga György, Tolcsva Bor Kft. - Sajgó Pince, Sajgó Gábor, Thummerer Pince, Thummerer Vilmos, Egerszalók, Varsányi Pince, Debrő, Verpelét, Gere Tamás és Zsolt, SZIGETVIN Kft, Szigetcsép, Szende Pince, Szende Gábor, Szent Anna Borház, Komáromi Ferenc, Szőlősgyörök, Barátcsuha Borház, Nagy Imre, Balatonakali, Salánki Pince, Salánki Sándor, Aszófő, Tiffán Ede és Zsolt

Bock Pince és Panzió Villány

A Bock Pince 1996 óta foglalkozik vendéglátással, egyúttal aktív részese a villányi borturizmusnak is. A Bock család takarosan újjáépített borháza meleg barátsággal várja a kóstolásban megfáradt borbarátokat. A Villány központjában található Bock Pince Panzió 17 klimatizált, színes televízióval és telefonnal felszerelt szobával rendelkezik. További részletek!

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok és Pincészet

A Tokaj-Hétszőlő birtokhoz tartozik a Dessewffy kastély, a város legpatinásabb épülete. A XV. század elején épült pince, a Rákóczi Pince, mely Hegyalja legtágasabb földalatti terme a maga 28 m-es hosszával, 10 m-es szélességével, és 5 m-es magasságával. A magyar történelem egy darabja: 1526-ban Szapolyai János királlyá jelölésének helyszínéül szolgált. Ma borkóstolóval egybekötött pincelátogatásra várják az ide érkező turistákat. A főtéren található, a Rákoczi Pince lenyűgözõ méretű lovagterme, amely egyszerre 100 vendég fogadására alkalmas, pincelátogatással egybekötött borkóstolásra van lehetõség. További részletek!

Tolcsva Bor Kft. - Sajgó Pince

A Sajgó család munkájának célja, a TOKAJI bornak, mint különleges kincsnek a megőrzése, a tradíciók továbbadása, a tokaji borok megismertetése és megszerettetése szerte a világon, hogy a Tokaj-Hegyalján termelt borok valódi értéküknek megfelelő rangra emelkedjenek! A Sajgó Család termékeit pincészetünkben megkóstolhatják. A borkóstolás mellé ajánljuk a falusi turizmust kedvelõknek 2 szobás vendégházunkat (összesen 7 fő részére). Szeretettel ajánljuk borainkat és várjuk borkedvelõ és kiránduló vendégeinket. További részletek!

Thummerer Pince

A Thummerer Pince 18 éve szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi vállalkozás, amely az Egri Borvidéken elhelyezkedő közel 80 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti borait.
A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A kb. 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe. A kiegyenlített klímájú pincerendszer ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez. Ugyanitt borkostolókra, céges és családi rendezvényekre, vacsoraestekre is várják a kedves vendégeket. További részletek!

Varsányi Pince

A Varsányi Pincészetben a XXI. század technológiájával feldolgozott, érett, kiváló minőségű termésből készült Hárslevelű, Muskotály, Olaszrizling, Chardonnay, Rosé borok megőrzik a szőlő gyümölcsösségét, illat és zamatanyagát, de a tölgyfahordós érlelés után lepalackozott Bikavér, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos bársonyosan titokzatos borai is méltán keresettek. Kitűnő boraink híressé teszik Verpelétet. Sok szeretettel várják kedves vendégeiket borkostolókra a Varsányi Pincészetebe. További részletek!

Gere Tamás és Zsolt

Jelenleg 20 hektáron gazdálkodunk. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el.
Szőlőfajták: Kékoportó, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Cabernet Franc, Pinot Noir, Hárslevelű, Olaszrizling és Merlot.
Diófás téri pincénkben az év minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra. Előzetes megrendelés alapján hideg illetve meleg ételekkel várjuk vendégeinket. Pincénk befogadóképessége: max. 40 fő. Nagyharsányi pincénkben álló kóstolók rendezésére van lehetőség. További részletek!

Barátcsuha Borház

A Barátcsuha Borházat Nagy Imre borász és családja hozta létre Balatonakalin. A Borház a termőhely jellegzetes fajtájából készíti borait. Forgalmazott borok: Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Muskat Ottonel, Rose, Merlot. A szőlőtermelés kifejezetten a borok jobb minőségének elérését szolgálja. Alacsonyabb tőke termelés, késői szüret biztosítja a kiváló minőséget. A november végi - decemberi szüretelésű "Olaszrizling" valamint a pincészet nevét adó régi szőlőfajta a " Barátcsuha" kiemelkedő minőséget biztosít. További részletek!

Salánki Pince

A Családi Borgazdaságot 1973-ban alapították a tihanyi-félszigeten. Borok palackozását 1985-óta végezik. Birtok nagysága jelenleg 20 ha .
Fő fajtáink elsősorban a félszigeten termelt különleges vörösborok: Cabernet Franc, Merlot, Kékfrankos, Oportó, Zweigelt. Balatonfüred-Csopaki Borvidék különleges fehérborai: Juhfark, Tramini, Sauvignon blanc, Chardonnay, Szürkebarát.
A borászat a 71-es foútvonal mellet Aszófon található, Tihanytól 2 km-re. További részletek!

Béla Borászat Imrehegy

Borászatunk családi vállalkozásban működik 1991 óta Imrehegyen. Borainkat saját szőlőtermésből, illetve Imrehegyen és környékén termelt, felvásárolt szőlőből készítjük az imrehegyi Káptalani pincészetben. Az épület ma műemlékvédelem alatt áll. Saját szőlőterületünk 35 ha, értékesebb fajtáink az Olaszrizling, az Irsai Olivér, a Cserszegi Fűszeres, a Kékfrankos, a Zweigelt és a Pinot Noir. Új ültetvényeink Nektár, Cserszegi Fűszeres, Pinot Noir és Cabernet Sauvignon fajtákból állnak. Családunk rendelkezik saját borpalackozó üzemmel, amely évi 2-2,5 millió palack töltésére képes. Amennyiben boraink felkeltették érdeklődésüket, keressék fel pincészetünket! További részletek!

Tiffán Ede és Zsolt

Az eggyik legnagyobb tekintélyű borász, illetve borászat Villányban. Tiffán Ede az elsok között kezdett el minoségi palackozott borokat készíteni már a '80-as évek végén, és elsoként vehette át "Az Év Bortermeloje" díjat 1991-ben. Jó pár éve már fiával, Zsolttal együtt írják tovább a pince történelmét.
A Tiffán-borok nemcsak kitűnoek, de a kezdetektol fogva napjainkig igen megbízható minoségűek is. 26 hektáros termoterületeik a legjobb dűlokben (Kopár, Várerdo) helyezkednek el, 4800-5800-as tokeszámmal hektáronként. További részletek!

Palánk Borház Szeged

A közelmúltban megnyílt Palánk Borházban teljes borélményben részesülhetnek az igényes borbarátok.
A szegedi belváros szívében, az Oskola utcában közel 300 fajta bor kapható a hazai legjobb borászoktól, korrekt árakon.
Rendszeres borkostolók, folyamatos bemutatók.
A borokat el is fogyaszthatja a helyszínen, hozzájuk illő falatokkal, kényelmes körülmények között, hisz a borkereskedés borozóként is funkcionál. További részletek!

Pócz Pincészet

A Pócz Pincészet 1991-ben lett alapítva, de a család szőlőtermesztéshez, borkészítéshez való kötődése generációkra vezethető vissza. Gyermekkorom -,,lovas kocsis", szalonnasütős- szüreti élményei meghatározták és megalapozták felnőtt életemet. A szellemi muníciót a Jászberényi Kertészeti Szakközép és a Gyöngyösi Kertészeti Főiskolán kaptam, ahol 1975-ben szereztem szőlész-borász diplomát. Gyakornoki éveimet a Balatonboglári ÁG-ban töltöttem, ahol később szaktanácsadóként dolgoztam. 1984-től 1990-ig a balatonlellei TSZ főkertésze voltam. 1991-től egyéni gazdálkodóként főállásban szőlőtermesztéssel, szőlőoltvány készítéssel és borászkodással foglalkozom, mint családi gazdálkodó. Ebben a munkában segítségemre vannak gyermekeim, Szilvia, Attila és nem utolsósorban párom, Katalin. További részletek!

Polgár Pincészet

A Polgár Pincészet neve immár 15 éve jelent egyet a minőségi borok termelésével.
A Polgár házaspár hitvallásának legfontosabb eleme a tradíciók tisztelete a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig. A Pécsi Tudományegyetem analízisei tanúsítják, hogy a Polgár borok előállítása során semmiféle, élő szervezetre káros anyagot nem alkalmaznak, klinikailag bizonyítottan pozitív hatással bírnak az élő szervezetekre. Az optimális termőhely kiválasztásával, terméskorlátozással, gondos szürettel és a legkorszerűbb feldolgozással a pincészet garantálja boraik kimagasló minőségét. További részletek!

Főoldal
(A Törzsasztal Borászati, Gasztronómiai és Életstílus Videómagazin nyitó oldala.)

(Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa a hazai és a nemzetközi gasztronómia történetének világába nyújt betekintést. Előadásaiban neves irodalmi személyiségek, művészek, festők gasztronómiához fűződő viszonyáról is mesél.)

1 Afrikai harcsafilé roston grill zöldségekkel

2 Vaddisznó pörkölt bográcsban

3 Pásztorábránd zöldségekkel

4 Vaddisznó szűzérme csipkebogyómártással

5 Fácánmell filé szatmári módra

6 Tűzdelt őzcomb Stüszi Vadász módra

7 Cipóban tálalt sült csülök káposztával

8 Csirke csíkok csípős szósszal, tócsnival tálalva

9 Fokhagymás, mustáros harcsa tócsnival

10 Fácánmell vadász módra bodzamártással, forgatott burgonya

11 Csirkemell filé almával, burgonyapürével

12 Egészben sült pisztráng kapros rákraguval

13 Őzgerinc Vilmos vadász módra

14 Vadkacsa mézes narancsmártással

15 Tűzdelt vadnyúlcomb zsemlegombóccal


16 Vaddisznó szűzérme őzlábgombával

17 Faszénparázson sült vaddisznó karaj grill zöldségekkel

18 Faszénparázson sült őzgerinc grillezett gombával

19 Szarvashátszín színesbors mártással, burgonyakrokettel

20 Vaddisznó karaj, mádi borász kedvére