Kiemelt partnereink

Tartalomjegyzék

Untitled Document

Sótartó - Roosevelt téri Halászcsárda Szeged

Az oldalon előforduló, a témához kötődő fontosabb fogalmak, kulcsszavak:
SÓTARTÓ - Roosevelt téri Halászcsárda Szeged. Csongrád megye, Dél-Alföld. Frank Sándor venesz díjas mesterszakács, Tiszai Halfesztivál Szeged, étterem, ebéd, vacsora, rendezvény szervezés, lebonyolítás, party szervíz, hagyományos tiszai halételek, filézett vegyes, ponty és batyus halászlé, rántott hal, sülthal, halpaprikás, halétel, ponty, harcsa, kecsege, süllő, kárász.

Sótartó - Roosevelt téri Halászcsárda Szeged Sótartó - Roosevelt téri Halászcsárda Szeged

Magunkról

A szögedi halászlé, mint fogalom, szinte egybeforrt a Roosevelt téri Halászcsárdával, népszerűbb és közismertebb nevén a Sótartóval. Az étterem neve fogalommá vált az elmúlt néhány évtized alatt nemcsak a városban, de országszerte, sőt az sem túlzás, ha azt állítjuk, hogy világszerte. Ha távoli vendég érkezik Szegedre, akkor vagy korábbi hallomásai alapján, vagy az itt élő ismerősök, rokonok invitálására biztos, hogy felkeresi a város egyik legismertebb és legépszerűbb éttermét, a Roosevelt téri halászcsárdát.
Az étterem igazán frekventált helyen, a belvárosban, a Belvárosi híd (régi híd) és a Tisza által határolt tér, a Roosevelt tér sarkán található. Nyáron, a csárda teraszán, lombos fák árnyékában, cigányzene mellett a Tisza tőszomszédságában fogyaszthatják el vendégeink a messze földön ismert eredeti szögedi halételeket, mindenek előtt a filézett ponty- és vegyes halászlevet, a batyus hallét és a különféle sült halakat.
Szintén a csárda üzemelteti a tér másik oldalán, a híd alatt a nyári időszakban működő Belvárosi Halászkertet, ahol élőzene mellett egy kicsit kötetlenebbül és olcsóbban kóstolhatják meg a csárda legfontosabb és legjellemzőbb ételeit. A csárda hangulatos és stílusosan berendezett pincéje alkalmas zártkörű rendezvények lebonyolítására is.
A csárda tulajdonosa Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, aki alapító tagja az Első Magyar Fehérasztal Lovagrendnek, melynek szellemi atyja Benke László világhírű mesterszakács. Üzletvezetője Ferenczi Dezső éttermi mester, aki több évet dolgozott neves és előkelő német és osztrák éttermekben és nem utolsó sorban gazdája hazánk egyik legnagyobb és legértékesebb szakácskönyv gyűjteményének.
A tulajdonos, Frank Sándor nevéhez fűződik hazánk egyik legnagyobb, legrangosabb, legismertebb és legrégibb gasztronómiai fesztiválja, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, melyet 2007-ben immáron 11. alkalommal rendeznek meg szeptember első hétvégéjén. A Tisza mindkét partja megtelik ilyenkor, hisz az ország minden részéről több tízezer látogató érkezik, akik jelentős része az esemény fénypontján elkészíti saját halászlevét, hogy összemérje a többi sok száz versenyző ételével.

 

Szolgálatások

 

ROOSEVELT  TÉRI HALÁSZCSÁRDA ÉTLAPJA

 

ROOSEVELT  TÉRI HALÁSZCSÁRDA ITALLAP

 

Szeged és környékének idegenforgalmi nevezetességei,
látnivalói, érdekességei, turisztikai célpontjai.

 

Receptek

Videók a receptelkészítéshez

 

Fotógaléria

 

Szállásfoglalás

 

XI. NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL 2007 Szeged

"A SZEGEDI HÍD ALATT..."

2007. augusztus 30 - szeptember 2.

 

Elérhetőségeink:

Roosevelt téri Halászcsárda

Szeged, Roosevelt tér 14

Tel.: +36-62/555-980

www.sotarto-halaszcsarda.hu

sotarto@t-email.hu